Nieuws


nieuws-foto

AZ Sint-Maarten presenteert een mooi sensibiliseringsinitiatief voor patiëntveiligheid

Tijdens de laatste Commissie "Q & S" (16 mei 2013) heeft Evelien Raman, stafmedewerker kwaliteit en patiëntveiligheid, een toelichting gegeven bij de recentelijk georganiseerde patiëntveiligheidsinitiatieven in het AZ Sint-Maarten te Mechelen.

In een talkshow met als titel ‘De Eerste Show’, geïnspireerd op het concept van het TV1-programma ‘De Laatste Show’, werden zes sprekers ‘op de sofa’ uitgenodigd en geïnterviewd aangaande een patiëntveiligheidstopic. Naast deze inspirerende bijdragen en de muzikale intermezzo’s door de liveband van het ziekenhuis, werd ook een ludiek filmpje opgenomen met als titel ‘Wat als het vliegtuig een operatiezaal was’, waarin een vergelijking wordt gemaakt tussen de Safe Surgery Checklist in het OK en het gebruik van checklists in de luchtvaartsector.

Het verslag met meer details omtrent dit event kan u hier raadplegen.

Wij wensen het AZ Sint-Maarten te feliciteren met de grondige aanpak en uitbouw van dit initiatief en te danken voor hun bereidheid om de aanloop naar en de concrete vormgeving van het event met de sector te willen delen.

 

Klik hier om de andere items van nieuwsbrief 51 te bekijken.