Nieuws


nieuws-foto

AZ Jan Portaels kiest voor transparantie

AZ Jan Portaels kiest uitdrukkelijk voor transparantie aangaande de kwaliteit van zorg.

Gisteren werd tijdens een persconferentie bekendgemaakt dat het AZJP het verslag dat zij hebben ontvangen naar aanleiding van het nieuwe toezichtmodel, transparant op de website plaatsen. Via een link op de hoofdpagina van het ziekenhuis, kunt u het integrale verslag van Zorginspectie raadplegen. Daarnaast vindt u er een samenvatting van de belangrijkste vaststellingen waarbij het ziekenhuis de nodige toelichting geeft en daarbij onder meer de geplande verbeteracties meegeeft.

AZJP heeft zich tijdens de persconferentie ook meteen geëngageerd om alle indicatoren waaraan zij zullen participeren in het kader van VIP² transparant op de website zullen plaatsen. “Wij vinden dat de patiënten recht hebben op informatie over de kwaliteit van de geleverde zorgen”, aldus dr. Guy Buyens, algemeen directeur van het AZJP. De volledige perstekst van het ziekenhuis, kunt u hier raadplegen.

Wij wensen het AZJP te feliciteren met deze proactieve aanpak en hun openheid om resultaten aangaande de kwaliteit van de zorg extern kenbaar te maken. Naar aanleiding van de persconferentie heeft ICURO eveneens een standpunttekst opgesteld. Via deze link kunt u deze tekst raadplegen.

Klik hier om de andere items van nieuwsbrief 53 te bekijken.