Nieuws


nieuws-foto

Een oorkonde voor ziekenhuizen die werken met de Vlaamse Patiënten Peiling

In het kader van het VIP² ontwikkelde het Vlaams Patiëntenplatform vzw (VPP) een eigen, gevalideerde vragenlijst om te peilen naar de ervaringen van de patiënt na een opname in een algemeen ziekenhuis.  In deze vragenlijst  zitten een aantal elementen vervat die vanuit de patiëntenverenigingen in Vlaanderen werden aangegeven als belangrijk voor het leveren van kwaliteitsvolle zorg. Het meten van ervaringen van patiënten wordt daarbij niet gezien als een doel op zich, maar als een middel om verbeteringen na te streven. Het levert aan zorginstellingen onmiddellijke feedback om de kwaliteit en efficiëntie van hun zorgverlening te verhogen.

In juni en oktober 2013 werden reeds twee metingen georganiseerd. Op maandag 9 en dinsdag 10 december 2013 heeft het Vlaams Patiëntenplatform (VPP) de Vlaamse ziekenhuizen die de Vlaamse Patiënten Peiling reeds implementeerden, in de kijker gezet, dit als appreciatie voor hun engagement heeft het VPP deze ziekenhuizen uitgenodigd om een oorkonde in ontvangst te met betrekking tot de Vlaamse Patiëntenpeiling.  Dit jaar werden volgende ziekenhuizen in de bloemetjes gezet: ASZ Aalst, UZA (Antwerpen),  Imeldaziekenhuis (Bonheiden), Sint-Vincentiusziekenhuis (Deinze), AZ Alma (Eeklo-Sijsele), Ziekenhuis Oost-Limburg (Genk), UZ Gent (Gent), Jessa Ziekenhuis (Hasselt), Sint-Jozefskliniek (Izegem), AZ groeninge (Kortrijk), RZ Heilig Hart (Leuven),  Heilig Hart Ziekenhuis (Mol), AZ Damiaan (Oostende), H. Hartziekenhuis (Roeselare-Menen), Stedelijk Ziekenhuis (Roeselare), AZ Glorieux (Ronse), AZ Nikolaas (Sint-Niklaas),  Sint-Rembertziekenhuis (Torhout), AZ Turnhout (Turnhout), GZA (Antwerpen), Sint-Augustinuskliniek (Veurne) en het O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis (Waregem).

Het VPP heeft al aangegeven om dit te herhalen met een jaarlijkse systematiek voor alle ziekenhuizen die in dat jaar hebben geparticipeerd aan de twee metingen die daartoe worden georganiseerd.

Het volledige persbericht dat het VPP daaromtrent verstuurde, kunt u hier terugvinden.