Nieuws


18 december 2013: forum kwaliteitsindicatorenproject GGZ

Bij de start van het kwaliteitsindicatorenproject GGZ (18 december 2012) werd de ambitie geformuleerd om tegen eind 2013 een eerste basisset van specifieke, sectorbrede en haalbare kwaliteitsindicatoren te ontwikkelen. Daartoe werden 5 interdisciplinair samengestelde ontwikkelingsgroepen opgericht die steeds worden voorgezeten door een psychiater en een co-voorzitter.

Het project is momenteel in de fase aanbeland dat de concepten van indicatoren in grote mate zijn uitgewerkt. Tijdens het volgende forum (18 december 2013) zullen de verschillende voorzitters de indicatoren ontwikkeld binnen hun ontwikkelingsgroep, voorstellen aan de GGZ-sector. Eenieder krijgt de mogelijkheid om zowel tijdens het forum als naderhand alle eventuele feedback aan de verschillende ontwikkelingsgroepen over te maken. Daartoe zal de presentatie na het forum ook elektronisch doorgestuurd worden. De feedback wordt verzameld bij Peter Cosemans (peter.cosemans@icuro.be).

Het forum vindt plaats op woensdag 18 december 2013 (11.30 tot 14.00 uur) in het auditorium (zaal 0.06, gelijkvloers) van het Ellipsgebouw. Er is een lunch voorzien van 11.00 tot 11.30 uur in zaal 0.04. Indien u interesse heeft om het forum bij te wonen, dan kunt u uw deelname bevestigen bij Kathleen Verleysen (kathleen.verleysen@wvg.vlaanderen.be).

Ook in de Commissie “Q & S” van 16 januari 2014 zullen de indicatoren geagendeerd en besproken worden.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Peter Cosemans.