Nieuws


nieuws-foto

AZ Sint-Lucas ontvangt ‘Best online content’-award voor kinderwebsite

‘Best Online Content Competition for kids’… een klinkende naam voor een even prestigieuze Europese wedstrijd! Met deze wedstrijd wil Child Focus de positieve inhoud op het web stimuleren en visibiliteit geven aan toffe bestaande initiatieven voor jongeren.

Uit meer dan 60 kandidaten selecteerde de nationale jury vier winnaars in evenveel categorieën. Het AZ Sint-Lucas in Gent haalde de award binnen in de categorie ‘Non-professionele inhoud voor kinderen tussen 4 en 12 jaar’; een heuse prestatie waar men dan ook terecht fier op is.

Over de site geeft het AZ Sint-Lucas mee dat men hiermee wil inspelen op de specifieke vragen en verwachtingen die kinderen hebben naar aanleiding van een opname (klassiek of via daghospitalisatie). De website bouwt voort op boekjes (bijvoorbeeld Lucas en de slaapdokter) die in dat kader reeds werden geschreven. Samen met een vijftal studenten van de Artevelde Hogeschool in Gent (afdeling grafische en digitale media) werd vervolgens een interactieve website voor kinderen opgezet om in een begrijpelijke taal, ondersteund met foto’s, filmpjes en kleurplaten de nodige duiding te geven.

Wij wensen het AZ Sint-Lucas te feliciteren met deze prestatie!