Nieuws


Denkdag Vlaamse Patiënten Peiling voor dagziekenhuizen

Op vrijdag 4 april van 10.00 tot 13.00 uur organiseert het  Vlaams Patiëntenplatform (VPP) een denkdag voor professionals rond de kwaliteit van zorg in het dagziekenhuis.

In september 2013 lanceerde het VPP reeds een eerste oproep om samen te brainstormen over welke aspecten belangrijk zijn in het meten van de kwaliteit van de zorg in dagziekenhuizen. Het vormt de bedoeling van het VPP om op basis van de input van deze denkdag, de denkdag die reeds voor patiënten werd georganiseerd en de resultaten van de literatuurstudie, een aangepaste versie van de Vlaamse Patiënten Peiling te ontwikkelen.

De denkdag heeft plaats in de kantoren van het Vlaams Patiëntenplatform, Groenveldstraat 15 te Heverlee. Geïnteresseerden kunnen zich tot donderdag 20 maart 2014 inschrijven bij Sabine Van Houdt (sabine.vanhoudt@vlaamspatientenplatform.be).

Er wordt gevraagd om volgende gegevens op te nemen in het e-mailbericht:

  • naam van het ziekenhuis/dagziekenhuis;
  • naam deelnemer(s);
  • functie deelnemer(s);
  • type dagziekenhuis (indien u meer dan één type dagziekenhuis vertegenwoordigt, kan u meerdere opties meegeven): chirurgisch, oncologisch, geriatrisch, pediatrisch, D-dagziekenhuis, …