Nieuws


Zorginspectie maakt bekend welke ziekenhuizen geselecteerd werden voor een proefinspectie voor het 'internistisch zorgtraject'

Medio juni 2014 lanceerde Zorginspectie een oproep naar kandidaat-ziekenhuizen voor het uitvoeren van een proefinspectie voor het internistisch zorgtraject. 24 ziekenhuizen stelden zich kandidaat. Deze proefinspecties hebben tot doel om de methodiek uit te testen en spitsen zich louter toe op de check 1 binnen het internistisch zorgtraject. Er komen dus geen andere elementen aan bod. Aan elke campus bezorgen we na afloop van de proefinspectie ook een inspectieverslag. Zo kan ook de rapportering worden uitgetest.

Uit deze kandidaturen werd binnen Zorginspectie een willekeurige selectie gemaakt. Volgende ziekenhuizen werden geselecteerd voor een proefinspectie van maximaal 1 dag, in de periode tussen midden augustus en midden september 2014:

  • AZ Sint-Maarten, campus Leopoldstraat + campus Zwartzustersvest
  • AZ Maria Middelares Gent, campus Maria Middelares 
  • AZ Sint-Jozef Bornem-Willebroek, campus Willebroek

Zoals reeds eerder aangegeven, wordt een communicatiemoment voorzien op 11 december 2014. Meer informatie daaromtrent volgt later.