Nieuws


nieuws-foto

Netwerkdag voor de Vlaamse zorginstellingen georganiseerd door het NIAZ

Op donderdag 25 september 2014 organiseerde het NIAZ haar tweede netwerkdag in het Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart te Leuven.De zeer ruime opkomst toonde de sterke interesse vanuit de Vlaamse zorginstellingen.

In de voormiddag werden praktijkcasussen voorgesteld in verband met de zelfevaluatie en risicoanalyse.

Gerard Gerritsen, manager kwaliteitsbureau bij Rijnstate in Arnhem (Nederland), gaf een toelichting bij hoe het risicomanagementsysteem in het ziekenhuis werd opgestart in 2007 en deelde ervaringen met betrekking tot de verdere uitbouw van hun traject tot vandaag.

Dr. Luc Belmans van het RZ Heilig Hart Tienen en Karolien Smets, stafmedewerker verpleging Imeldaziekenhuis in Bonheiden, deelden hun ervaringen inzake het uitzetten van de zelfevaluaties via de Qmentum Portal.

In het laatste gedeelte van de voormiddag deelden Wendy Donders voor PK Broeders Alexianen te Tienen en Kathleen Bogaert voor het UZ Gent ook hun ervaring betreffende het uitzetten van de zelfevaluaties via de Qmentum Portal. 

In de namiddag werd er voldoende ruimte gemaakt om de aanwezigen te informeren over de ontwikkelingen binnen het NIAZ en de verdere implementatie van Qmentum (Kees van Dun), een toelichting gegeven bij de integratie van opleidingen bij de implementatie van KZi 3.0 en de mogelijkheid voorzien tot een ‘life’ vraagstelling en dialoog met de afvaardiging van Accreditation Canada International en Accreditation Canada. 

Bij de afronding werd bij een drankje teruggeblikt naar een geslaagde en leerrijke dag. 

De presentaties en foto’s kan u  terugvinden op de website van NIAZ onder de rubriek ‘NIAZ netwerkdagen’ (www.niaz.nl).