Nieuws


nieuws-foto

3 weken en 150 inschrijvingen later!

Begin oktober werd het programma voor de studiedag ‘VIP²: Making indicators work!’ vrijgegeven. Voor deze studiedag die gezamenlijk wordt georganiseerd door ICURO, Zorgnet Vlaanderen, de Vlaamse Vereniging van Hoofdartsen en de Vlaamse overheid, hebben zich inmiddels 150 personen ingeschreven.

Vanuit verschillende hoeken wordt er hard gewerkt om van deze studiedag een topevent te maken. Voor de filmpjes werden draaiboeken uitgewerkt en de beelden voor het eerste filmpje werden eerder deze week ingeblikt. De twitteraars onder ons hebben ook al gemerkt dat Leslee Thompson ernaar uitkijkt om haar ervaringen met ons te delen, wat ons eveneens tijdens een skypemeeting werd bevestigd. Samen met de pilootziekenhuizen wordt het concept van de website verder uitgewerkt en de eerste gebruikerstesten (zowel bij patiënten, huisartsen als ziekenhuizen) worden gepland. Ook de bijdrage van minister Vandeurzen belooft erg boeiend te worden. In de recent verschenen beleidsnota wordt onder meer melding gemaakt van (1) de oprichting van het Vlaams Instituut voor Kwaliteit in de Zorg (2015), (2) de noodzaak aan een goede afstemming tussen de pijlers 'erkenningsbeleid' en 'opvolging van de kwaliteitsindicatoren', maar ook (3) de centrale website komt specifiek aan bod. Bent u ook niet nieuwsgierig om hierover meer te horen?

Het programma raadplegen en inschrijven, kan je doen via deze link … wees er snel bij om ook jouw plaatsje in de zaal veilig te stellen! En wil je het allemaal op de voet volgen, kijk dan zeker even wat zoal wordt getwitterd met de hashtag #VIP2!

Voor meer informatie of vragen kan u terecht bij Vera De Troyer.