Nieuws


nieuws-foto

Aankondiging verdediging doctoraat Pascale Simons (UHasselt) - promotor prof. dr. D. Vandijck

Op vrijdag 28 november 2014 verdedigt Pascale Simons haar doctoraat getiteld 'Evaluating a lean Healthcare transition in a radiotherapy clinic'.

"Lean management, dat als bedrijfsfilosofie kwam overgewaaid richting gezondheidszorg, streeft naar maximale kwaliteit en veiligheid van zorg tegen de laagst mogelijke kosten met tevreden medewerkers. Door de patiënt centraal te stellen en de zorgprocessen te gaan herinrichten en verbeteren, tracht men overbodige activiteiten, gedefinieerd als activiteiten die niet direct een toegevoegde waarde betekenen voor de patiënt, te minimaliseren. Lean management lijkt veelbelovend, echter zijn de effecten van deze verbeterstrategie op de patiënt, de werknemer en de organisatie nog onvoldoende beschreven. Het doel van dit proefschrift bestond er dan ook uit om deze effecten uitgebreid te evalueren. Hiervoor werd een lean transitie die plaatsvond in een radiotherapie instelling nauwgezet opgevolgd. Over een tijdsperiode van vier jaar werd de impact geëvalueerd op het niveau van de patiënt, de werknemer en de organisatie, met specifieke aandacht voor de kwaliteit, de veiligheid en de efficiëntie van zorg."; aldus Pascale Simons.

Wij hoeven u allicht niet te overtuigen van de relevantie van dit doctoraat en kijken samen met u uit naar de conclusies van Pascale.

De officiële uitnodiging voor deze doctoraatsverdediging, kunt u hier downloaden.