Nieuws


nieuws-foto

Making indicators work … nog enkele vrije plaatsjes!

5 december 2014 is een belangrijke dag! En dat hebben niet alleen de Vlaamse ziekenhuizen begrepen. Ondanks het grote aantal stakingen in de maand december laten ook spoorbonden en politie-eenheden die dag onberoerd zodat de Vlaamse ziekenhuizen massaal naar Brussel kunnen komen. Of misschien is dit enkel zo geregeld zodat Sinterklaas en Zwarte Piet zich goed kunnen voorbereiden op hun nachtshift. Maar daar kunnen wij dan van mee profiteren.

Heel wat geëngageerde professionals leggen met de nodige sinecure de laatste hand aan hun poster en op verschillende echelons worden de laatste krijtlijnen vastgelegd van de presentatie die zal gebracht worden op 5 december. Leslee liet ons weten dat ze naast het inspirerende voorbeeld van het eigen ziekenhuis, ook zal inzoomen op de initiatieven die wereldwijd daaromtrent ontstaan. Verder kijken we uit naar de bijdrage van minister Vandeurzen, waarin niet enkel het prototype van de centrale website zal voorgesteld worden, maar ook visie en duiding wordt gegeven omtrent de verdere verduurzaming van het project. Dat het thema leeft, kunnen we ook merken op Twitter (via de hashtag #VIP2). En ook de congresmap krijgt stilaan vorm, waarin u ook onder meer de nieuwe ‘Q & S Zorgwijzer’ (decembernummer) zal terugvinden.

Ook de inschrijvingen doen het goed. Inmiddels zijn reeds 250 deelnemers ingeschreven; waarbij we de laatste week voornamelijk een toename zien van het aantal medische en algemene directies. Een erg sterk en bemoedigend signaal. Wil je er nog bij zijn, dan kan je nog inschrijven tot en met vrijdag 28 november 2014 (al zijn de vrije plaatsjes in aantal beperkt). Begin volgende week zullen alle deelnemers een e-mail ontvangen waarin een aantal praktische punten worden meegegeven ter voorbereiding van de studiedag. 

We tellen samen af naar 5 december 2014!