Nieuws


nieuws-foto

AZ Sint-Maarten behaalt ‘Investors in People’-certificaat

Op 25 november 2014 heeft het AZ Sint-Maarten het prestigieuze ‘Investors in People’‐certificaat ontvangen. Dit certificaat is een internationaal kwaliteitslabel voor organisaties die ontwikkeling, opleiding, motivatie, communicatie en beloning van hun medewerkers hoog in het vaandel dragen. Na het az groeninge, is het AZ Sint-Maarten daarmee het tweede algemeen ziekenhuis in België dat dit keurmerk verdient.

Investors in People (IIP) vertrekt vanuit het idee dat de ontwikkeling van medewerkers de sleutel vormt tot organisatiesucces. Het IIP-raamwerk biedt een praktisch instrument voor continue verbetering, gericht op een effectievere bedrijfsvoering. Inzet en betrokkenheid van medewerkers zijn hierbij cruciaal. Tijdens een audit gaat Investors in People na in welke mate ondernemingen in hun medewerkers investeren.

Jan Ennekens, algemeen directeur AZ Sint-Maarten: “We willen de beste zorg leveren in de ruime regio Mechelen. Daarom werken we doorlopend aan verbetering. Om de kwaliteit van onze zorg te borgen, gaan we voor een NIAZ-accreditatie in 2016, het kwaliteitskeurmerk voor ziekenhuizen. De erkenning door ‘Investors in People’ is een belangrijke stap op weg hier naartoe.”

Vanuit ICURO wensen wij het AZ Sint-Maarten te feliciteren met het behalen van dit label.