Nieuws


5e International Congress of Breast Disease Centers

Begin februari wordt voor de 5de maal het ‘International Congress of Breast Disease Centers’ georganiseerd. Dit congres dat voorheen altijd werd georganiseerd in Parijs, strijkt dit jaar zijn vleugels neer in Antwerpen; een realisatie die op naam kan gezet worden van de Borstkliniek Voorkempen (Brasschaat-Malle) en een aantal Belgische topexperten.

De focus van dit congres is ‘Kostenbeheersing en kwaliteit in de gezondheidszorg, inzonderheid in de oncologische zorg’, een actueel thema dat zowel binnen de ziekenhuizen als op politiek niveau  brandend actueel is. Het doel bestaat eruit om samen met alle deelnemers en een 50-tal internationale sprekers te brainstormen. Vragen zoals hoe we deskundig kunnen omspringen met kwaliteitscontrole, de economische aspecten, informaticatechnologieën en borstkankerscreening, maar ook hoe om te gaan met de communicatie via de media, komen daarbij zeker aan bod. Ook de relevantie van nieuwe behandelingen wordt onder de aandacht gebracht. Als afsluiter plaatst men de strijd tegen borstkanker in een globaal en mondiaal perspectief.

Praktisch wordt dit driedaags congres georganiseerd van 5 tot en met 7 februari 2015 in het Elzenveld (Antwerpen). Wenst u meer informatie omtrent het programma, de betrokken partners en inschrijvingen, dan kan u dit terugvinden in deze folder.