Nieuws


nieuws-foto

ICURO-publicatie: symposia van de werkgroep “Ethiek in de kliniek” (WEK)

De ICURO-werkgroep “Ethiek in de kliniek” (WEK) organiseert sinds 2008 elk jaar een ethiek-symposium over een ethisch relevant thema voor een breed publiek van zorgprofessionals, geïnteresseerden en belanghebbenden aangaande zorg in de samenleving en ervaringsdeskundigen.

Op de vooravond van de 10de verjaardag van de ICURO-werkgroep “Ethiek in de kliniek” (WEK), maakte de WEK een publicatie over de WEK-symposia van 2008 tot en met 2013.

 

Verschillende sprekers van deze voorbije symposia reikten ons immers interessante en relevante inzichten en ervaringen aan die wij niet verloren willen laten gaan. Daarom hebben wij een publicatie van gebundelde bijdragen gemaakt.

Men kan hierin heel wat uiteenlopende thema’s terugvinden, behandeld door sprekers met verschillende achtergronden en vanuit diverse disciplines uit Vlaanderen en Nederland. Zij blikken in deze publicatie terug op hun eerdere bijdrage op één van de WEK-symposia.

Wij stellen deze publicatie graag beschikbaar in de zorgvoorzieningen om op die wijze verder te bouwen aan het zo belangrijk ethisch kader binnen de zorgorganisatie. Uiteraard kan deze publicatie ook interessant zijn voor ieder die van ver of dichtbij is betrokken bij de zorg en de ethische vragen die hierbij opduiken. 

Wij zijn intussen in volle voorbereiding van ons 8ste WEK-symposium op 16 oktober 2015 rond het thema ‘kwetsbaarheid’. Binnenkort meer info hierover op onze website ICURO-WEK.

Wie bijkomend enkele exemplaren wenst voor verspreiding binnen de werking ethiek van haar/zijn voorziening, kan een seintje geven aan stefaan.vanroey@icuro.be.

Stefaan Van Roey kan ook steeds gecontacteerd worden voor andere info over de WEK.