Nieuws


nieuws-foto

Oproep bijkomende pilootziekenhuizen voor website VIP²

Op 21 januari 2015 werd in het Indicatorenforum van het VIP² een oproep gelanceerd om een aantal bijkomende pilootziekenhuizen de kans te bieden om eveneens nu reeds kennis te maken met de centrale website voor het VIP²-project. Op dit moment zijn de ziekenhuizen AZ Sint-Blasius Dendermonde, AZ Delta Roeselare, O.L.V. van Lourdes Waregem en het UZ Leuven reeds betrokken. In de komende weken willen we met een groter aantal ziekenhuizen de gebruiksvriendelijkheid van de website testen en het CMS (Content Management System) voor de ziekenhuizen op punt stellen.

Concreet wordt van u het engagement gevraagd om een aantal dingen uit te testen (plaatsen van content op de website, mogelijkheden van embedding, …) om op basis van uw ervaringen de website te kunnen finaliseren en gebruiksklaar te maken voor de hele sector. Om die ervaringen te bundelen en te bespreken, wordt wekelijks (klassiek op woensdagmorgen van 10.00 tot 11.00 uur) een videoconferentie georganiseerd (met TeamViewer) waaraan naast de pilootziekenhuizen ook de verantwoordelijke medewerkers van het agentschap Zorg en Gezondheid, het Vlaams Patiëntenplatform, de Vlaamse Vereniging van Hoofdartsen en de ziekenhuiskoepels participeren.

Bent u geïnteresseerd om pilootziekenhuis te worden, dan kan u een e-mail richten naar Joris Moonens (joris.moonens@zorg-en-gezondheid.be). In totaal wensen we een tiental ziekenhuizen mee te nemen in deze fase van het project. Omdat we geen vertraging willen oplopen, worden de aanmeldingen afgesloten op maandag 26 januari 2015 (12.00 uur).

Verder geven we u graag nog mee dat we op donderdag 26 februari 2015 de Commissie “Q & S” integraal wijden aan het VIP² en daarbij ook zullen inzoomen op de centrale website. Rekening houdend met de vergadercapaciteit zal het aantal deelnemers daarbij beperkt worden tot 2 per ziekenhuis. We zullen u de komende weken nog verder informeren over deze vergadering. U kan nu reeds een bericht sturen naar Vera De Troyer (vera.detroyer@icuro.be) om een uitnodiging te ontvangen.

We kijken uit naar uw deelname.