Nieuws


Accreditatie? Ook iets voor GGZ?

Ook in de GGZ-sector lijkt de beweging naar een ISQua-accreditatie zijn ingang te vinden. In januari 2014 heeft het eerste psychiatrisch ziekenhuis, UPC KU Leuven, een JCI-accreditatie gehaald. Andere GGZ-instellingen hebben hierin reeds concrete stappen ondernomen, of zijn zich volop aan het informeren.

Om de GGZ-sector goed te informeren over (de meerwaarde van) accreditatie organiseren ICURO en Zorgnet Vlaanderen op 6 mei 2015 een infodag. De accreditatiebureaus JCI en NIAZ zijn uitgenodigd om hun accreditatieproces toe te lichten. Tijdens deze toelichting zal er onder meer ingezoomd worden op de specifieke vraagstukken en uitdagingen binnen de GGZ-sector. Daarnaast zullen enkele psychiatrische ziekenhuizen die reeds een accreditatie hebben gehaald, of een accreditatietraject aan het voorbereiden zijn, hun beweegredenen, ervaringen en lessons learnt delen met de hele sector. We hoeven u niet te overtuigen van de relevantie van dit infomoment.

Deze infodag zal plaatsvinden op 6 mei 2015 van 9.00 tot 13.00 uur in de raadzaal van het Provinciehuis Leuven. De uitnodiging en het programma voor deze infodag  zullen op korte termijn beschikbaar zijn.

Voor meer informatie over deze infodag kan u steeds contact opnemen met Peter Cosemans (projectmedewerker Q & S GGZ).