Nieuws


nieuws-foto

Dag van de Zorgcongres 'Angels & Robots'

Op dinsdag 10 maart 2015 organiseert het Dag van de Zorg-team in samenwerking met Flanders' Care het eerste Dag van de Zorgcongres 'Angels & Robots' met als thema 'De dynamiek tussen empathie en innovaties in de Zorg'. Dirk De Wachter en Lucien Engelen zijn de twee keynotes.

Dirk De Wachter is psychiater-psychotherapeut en diensthoofd systeem- en gezinstherapie aan het Universitair Psychiatrisch Centrum van de KU Leuven, campus Kortenberg. Hij is opleider en supervisor in de gezinstherapie in verschillende centra in binnen- en buitenland.

'Stop met praten, start met doen.' Dit motto is leidend in de missie van Lucien Engelen om de gezondheidszorg te veranderen. Als directeur van het Radboud REshape Innovation Center aan het Nijmeegs Universitair Medisch Centrum experimenteert hij met de toepassing van de nieuwste technologieën in de zorg. Zo wil hij inspelen op de stijgende zorgkosten, een toenemende zorgvraag en een tekort aan gekwalificeerd personeel. Deze technologieën maken het, volgens Engelen, bovendien mogelijk dat een patiënt een actieve rol krijgt in het behandelingsproces: de patiënt als partner.

Hun toelichtingen worden gevolgd door korte inspirerende cases gegeven door onder andere Club Brugge Foundation, Philips Healthcare, Microsoft Innovation Center, IMEC en vele andere.

Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen wordt door Thomas Vanderveken geïnterviewd op 'Alleen Elvis blijft bestaan'-wijze.

Het volledige programma en de link naar het inschrijvingsformulier vindt u op deze webpagina.