Nieuws


nieuws-foto

az Sint-Blasius Dendermonde behaalt JCI-kwaliteitslabel

Van 20 tot 24 april 2015 bezocht een team van onafhankelijke auditoren van Joint Commission International (JCI) het ziekenhuis. Het team onderzocht een week lang alle aspecten van de medische, paramedische en farmaceutische zorg en van de ziekenhuiswerking, en dat vanuit het perspectief van de patiënt.

De kwaliteitsmetingen gebeurden aan de hand van ruim 1.100 meetpunten en hadden niet alleen betrekking op de zorg zelf, maar ook op infrastructuur, HR-beleid, schoonmaak, hygiëne, e.d.m. 

De JCI-normen zijn gericht op het verzekeren van excellente zorg in een veilige ziekenhuisomgeving. Centraal in elke norm staat de veiligheid van de patiënt, de medewerker en de bezoeker.

Het eindrapport was positief:  het rapport bevestigt dat het kwaliteitssysteem van het az Sint-Blasius beantwoordt aan de hoge eisen van de JCI-standaarden. Het az Sint-Blasius is het vijfde ziekenhuis in België dat dit JCI-kwaliteitslabel behaalt.

Voor de ruim 1.300 artsen en medewerkers is de erkenning een stimulans om hun engagement voor een steeds betere zorg blijvend verder te zetten.

Wij wensen de directie, de artsen en de medewerkers van het az Sint-Blasius te feliciteren. In juni zal Brenda Droesbeke hun ervaringen met betrekking tot de voorbereiding en de survey delen met de leden van de werkgroep "Ziekenhuisaccreditatie - JCI" ... om naar uit te kijken!