Nieuws


nieuws-foto

Ziekenhuis Sint-Maarten organiseert een kwaliteitsmarkt om kwaliteitsinitiatieven in de kijker te zetten

Van 4 tot en met 8 mei 2015 organiseerde het AZ Sint-Maarten een kwaliteitsmarkt. Met dit initiatief wensten zij alle medewerkers binnen het ziekenhuis te bereiken; van verzorgend personeel tot schoonmaak om zo de leuze van het ziekenhuis ‘Kwaliteit zit in onze genen’ kracht bij te zetten. 

Tijdens de kwaliteitsmarkt werden er verschillende standjes opgezet die een aantal ziekenhuisbrede kwaliteitsinitiatieven onder de aandacht brachten, uitgaande van de verschillende disciplines binnen het ziekenhuis (voedingsdienst, biotechnische dienst, schoonmaak, ziekenhuishygiëne, apotheek, intern reanimatieteam). Zo werden medewerkers onder meer geïnformeerd over kwaliteitscontroles gerelateerd aan de voeding (temperatuur van de voeding, controle vervaldata, correct afsluiten van producten), het onderhoud van apparatuur, handhygiëne, hoogrisicomedicatie en aspecten noodzakelijk voor een optimale reiniging. 

Verder werd er aan het onthaal een kwaliteitsstand opgesteld voor patiënten en bezoekers, waar eveneens de nieuwe ‘veiligheidskaart’ werd toegelicht. Deze veiligheidskaart is specifiek bedoeld voor patiënten en geeft aan hoe patiënten kunnen bijdragen in het nóg veiliger maken van de zorg door onder andere proactief vragen te stellen over zijn eigen behandeling. 

Wij wensen het AZ Sint-Maarten te feliciteren met dit mooie initiatief.