Nieuws


nieuws-foto

Informatiesessie centrale website VIP² voor communicatiemedewerkers

Op maandag 18 mei 2015 werd door Zorgneticuro een informatiesessie georganiseerd omtrent de lancering van de centrale VIP²-website. Deze sessie werd specifiek ingericht voor communicatiemedewerkers, om ook deze professionals in de laatste weken voor de lancering van de website voldoende informatie aan te reiken over het project.

Naast een korte algemene introductie (Vera De Troyer), gaf Joris Moonens (Agentschap Zorg en Gezondheid) een demonstratie van zowel de frontside als de back-office van de website. Drs. Jochen Bergs (UHasselt) vertaalde de grafieken die zullen gebruikt worden op de website, in mensentaal. Vervolgens presenteerden Dr. Kristel Marquet en Els De Volder (Jessa Ziekenhuis Hasselt) en Nathalie Baillieul (AZ Damiaan Oostende) hoe zij omgaan met de uitdaging om kwaliteitsgegevens transparant te maken, waarbij zowel de wijze waarop ze deze informatie willen beschikbaar stellen aan patiënten als de flows die aan het publiceren voorafgaan, werden toegelicht. Als laatste gaf Pascal Selleslagh (hoofdredacteur Specialistenkrant) een aantal ‘tips and tricks’ mee hoe ziekenhuizen zich verder kunnen voorbereiden op 4 juni 2015.

De presentaties werden inmiddels online geplaatst en kan u raadplegen door de namen van de verschillende sprekers aan te klikken.